sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Love story

Varoitus! Tämä kuvasarja ei sovi perheen pienimmille eikä herkille.

Forssan Upi saapui Nupun kesähuvilalle Valtimolle tapaamaan neitiä elokuussa. Aluksi peräkylän poikaa hieman ujostutti ja piti tarkkailla tilannetta sohvan takaa.
Nuppu oli aluksi aktiivisempi osapuoli ja liehitteli Upia.

Sitten päästiin jo small-talk etäisyydelle ja Upi uskaltautui pyytämään Nuppua treffeille.

Treffipaikkana oli tietenkin paikallinen baari ja treffit sujuivat drinkkien merkeissä.
Saatuaan rohkaisuryypyn Upi alkoi saamaan itseluottamusta ja tilanne johti toiseen..
Niinhän siinä sitten kävi, että Upin ruuti oli kuivaa ja Nuppu tuli tiineeksi.
Nuppu viimeisillään raskaana. Ei saa kuvata, tuumaa hän.
Ja parin kuukauden päästä syntyikin söpöläiset.
Tässä vaiheessa Nupulle kuitenkin paljastui karu totuus, että Upi vaan rellestää ties missä eikä osallistu lapsosten hoitoon.

Isä tule kotiin!!

lauantai 26. helmikuuta 2011

ERO!!!!

Unelmaparin liitto päättyi myrskyisissä merkeissä.

Nuppu on jättänyt tänään erohakemuksen Upista Uudenmaan kissakäräjäoikeudelle. Liitto kesti vain 6,5 kk ja siihen mahtui monia hyviä ja huonoja hetkiä. Pariskunnalla on 4 pentua avioliitostaan. Unelmaparin välit alkoivat rakoilla noin reilu kaksi kuukautta sitten, kun julkisuudessa huhuttiin Upin villistä yöstä toisen naaraan kanssa hotellissa. Tuolloin Nuppu kuitenkin suostui vielä yrittämään yhteisten pentujen takia. Nyt on kuitenkin varmistunut, että Upille on syntynyt 2 pentua ruotsalaisen naaraan kanssa. Nupun itsetunto ei tätä kestä ja ero on hänen mukaansa ainut oikea ratkaisu. Erossa Nuppu vaatii yksinhuoltajuuden lisäksi elatusapuna 10kg Royal Canin nappuloita sekä 50 pussia Miamorin penturuokaa.  Nuppu on syvästi katkera tilanteesta, mutta aika parantaa haavat ja saattaa olla, että uusi sulhokin on jo näköpiirissä. Toivotaan, että Nupun ja Upin poika Bubu ei ota oppia isästään. 


 Huomenna Nupun jutuissa julkaistaan kuvasarja Nupun ja Upin suhteesta…

perjantai 25. helmikuuta 2011

Elämäni kissa Nöpö

Elettiin vuotta 1994, jolloin olin 8- vuotias koululainen. Koko kesäloman ajan rakas äitini kuunteli joka ikinen päivä hokemaa: Äiti otetaan kissa, otetaan kissa, haluan kissan. No eräänä aamuna heräsin sitten siihen, että äiti oli puhelimessa ja jutteli kissanpennusta. Noustuani ylös ryntäsin äidin luo ja tivasin saisinko vihdoinkin oman kissan. Äiti olikin löytänyt lehdestä ilmoituksen kissanpennuista, joista yksi olisi kohta minun. Pentua odotettiin kuin joulupukkia ja vihdoin koitti päivä, jolloin pikkuinen saapui meille. Nimi oli jo päätetty kuukausia sitten ja siitähän sitten tuli Nöpö. Pikkuinen oli aluksi kovin arka, mutta ajan kanssa siitä tuli sylivauva. Vieraita kohtaa tosin Nöpö on edelleen varautunut ja esimerkiksi kummini Matti on saanut todeta Nöpön varautuneen käytökseen useaan otteeseen.

Kasvoimme Nöpön kanssa yhdessä ja siitä tulikin paras ystäväni. Nöpö jaksoi aina kuunnella kaikki murheet ja opetella sylissäni englannin sanoja kokeeseen. Nöpö sai myös osallistua minun ja lapsuuden ystäväni Anun leikkeihin. Välillä leikittiin kastajaisia, joissa Nöpö oli lapsi ja välillä vietiin Nöpö metsäretkelle. Anusta tulikin Nöpön kummitäti. Hyviä muistoja on vaikka kuinka paljon. 

Nöpö on edelleen kuvioissa mukana ja asuu äidin luona Lahdessa. Lähdin opiskelemaan vuonna 2005 Helsinkiin ja ensimmäisessä asunnossani ei saanut pitää eläimiä. Nöpö jäi silloin äidin hoitoon. Myöhemmin muutettuani toiseen asuntoon Nöpö ei kuitenkaan muuttanut Helsinkiin. Ajattelimme, että vanhuksen on parempi asua tutussa ympäristössä. 

Elämänsä aikana Nöpöllä on ollut monia vaivoja, kuten meillä kaikilla. Nöpö on kärsinyt FLUTD-oireista, ihokasvaimista, osittainen akillesjänneruptuura on vaivannut sekä siltä on leikattu ristisiteen repeämä. Viimeisempänä ongelmana Nöpöllä todettiin krooninen munuaisten vajaatoiminta. Nyt käynkin Lahdessa mahdollisuuksien mukaan kerran viikossa nesteyttämässä Nöpöä. Nöpö saa munuaisten vajaatoimintaan hoitona nesteytystä nahan alle, ruokahalua parantavaa lääkitystä ja erikoisruokavaliona Royal Caninin Renal-ruokaa. Lisäksi ostin Nöpölle Drinkwell-automaatin, jotta se joisi mahdollisimman paljon. Ensi viikolla on tarkoitus ottaa ensimmäiset kontrolliarvot, joista nähdään onko tukihoito tehonnut. Toivotaan parasta!

Iästään huolimatta Nöpö on vielä vireä vanhus. Kesäisin sen lempipuuhaa on ulkona oleskelu ja lintujen tarkkailu. Kaikki loppuu tietysti aikanaan, mutta toiveissa olisi, että Nöpö viettäisi vielä kanssamme monia hyviä hetkiä. Nöpöä saan kiittää kiinnostuksestani kissoja kohtaan. 

~Tanja


torstai 24. helmikuuta 2011

Rauha valtakunnassa

Täten ilmoitamme, että Queen Nuppu on armahtanut alamaisensa ja suvaitsee vihdoin heidän läsnäolonsa hovin tiloissa. Palvelusväki iloitsee rauhasta.

Queen Nuppu ja Princess Fanni.

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Lämpöä kiitos!

Nuppu on saanut tarpeekseen kylmästä talvesta. Floridan neidille kylmä talvi on ottanut koville eikä tarpeeksi lämmintä nukkumispaikkaa tahdo löytyä. Raukka onkin siirtynyt tuutimaan patterien päälle, mikä ei varmasti ole kovin mukava nukkumispaikka. Henkilökunnan suunnitelmissa onkin patterin viereen uusi nukkumispaikka tai muuten Nuppu varmaan kohta vaihtaa majapaikkaa … Ideoita otetaan vastaan!

Lämmintä ja epämukavaa..

tiistai 22. helmikuuta 2011

Yksinoikeudella Nupun jutuissa: Fannin tilitys: Äiti tuhoaa urani


Vihanpito Nupun ja Fannin välillä on jatkunut jo kaksi päivää ja saimme vihdoin haastattelun Fannilta. 

Miltä tuntuu, kun oma äiti on kääntänyt selkänsä sinulle?
-Pahaltahan tämä tuntuu. Äiti tekee elämästäni todella vaikeaa tällä hetkellä. Yritän parhaani mukaan sopeutua tilanteeseen. 

Mistä luulet tilanteen johtuvan?
-Äiti on selvästi mustasukkainen tulevasta kissamallin urastani eikä halua myöntää, että on nyt minun vuoroni käydä näyttäytymässä kissanäyttelyissä. Ehkä hänkin vielä joskus palaa mukaan bisnekseen, kun on saanut pudotettua raskauskilot pois. 

Uskotko tilanteen ratkeavan piakkoin?
-Äiti on tunnetusti pitkävihaista sorttia, mutta luulen, että hän hyväksyy minut taas ajan kanssa. 

Mitä aiot tehdä, jos näin ei kuitenkaan käy?
 -Laukut on jo pakattuna ja suuntaan sitten Jussin luokse Valtimolle. Siellä on mukava nukkua uunin lämmössä ja saan aivan kaiken huomion itselleni. 

Oletko katkera Nupulle?
-No kyllä niinkin voisi sanoa, mutta yritän olla tämän kaiken yläpuolella. Kissanaaraiden väliset asiat ovat joskus vaikeita ymmärtää. 

Kiitos Fanni haastattelusta ja hyvää jatkoa.
-Kiitos samoin ja tervetuloa katsomaan minua Kirkkonummen näyttelyyn 12.3.

maanantai 21. helmikuuta 2011

Vihanpito jatkuu Tapulikaupungissa


Nupun vihamielisyys Fannia kohtaan jatkuu edelleen. Rauhanneuvotteluissa ei ole vielä saavutettu ratkaisevaa tulosta yrityksistä huolimatta. Tilanne yltyi tänään suoranaiseen Nupun hyökkäykseen Fannia vastaan. Kukaan ei onneksi loukkaantunut välikohtauksessa. Kumpikaan osapuoli ei suostunut kommentoimaan tilannetta rauhanneuvotteluiden ollessa vielä kesken. Palaamme asiaan, kun neuvottelut edistyvät.