perjantai 6. tammikuuta 2012

Intia

Kuudes paiva Intiassa menossa ja aika kuluu todella nopeasti. Taalla tehdaan pitkia paivia ja koiria on operoitu urakalla. Koirien kastrointi ja sterilointi on tarkea osa raivotaudin vastaista kampanjaa Intiassa. Intiassa kuolee vuosittain tuhansia ihmisia rabiekseen. Kun koira tuodaan leikkaukseen, se saa myoskin matohaadon ja rabies rokotteen. Leikkaukset suoritetaan kunnollisessa anestesiassa ja koirat saavat tulehduskipulaakkeen, opioidikipulaakkeen seka preoperatiivisen antibiootin. Haavatulehduksia ei esiinny juuri lainkaan, silla oparaatiot tehdaan huolellisista hygieniaa kayttaen kirurgisten aseptisten saantojen mukaan.

RUOKA: on todella hyvaa. Syomme kasvisruokaa, joka on maistuvaa, mutta toisinaan suomalaiselle hieman tulista.

LIIKENNE: todella kaaottista. Taalla ajetaan kuin hullut. Ohitellaan uskomattomissa paikoissa. Toottaillaan kaikille. Kaahataan. Vaistellaan teilla juoksevia lehmia, hevosia, ihmisia, koiria, norsuja, kauriita, apinoita ym otuksia. Auto, jolla tulimme oli vanha maasturi, jossa ei tietenkaan ollut turvavoita. Tiet ovat taynna hidastetoyssyja, jotka ovat todella raivostuttavia. Matka Bangaloresta Ootyyn kesti noin 9 tuntia.

OOTY: mukava vuoristokaupunki etelaisessa Intiassa. Paivalla on lamminta, mutta oisin todella kylma (jopa 0 astetta). Sunnuntaina menemme tutustumaan Ootyn keskustaan paremmin.

MAJOITUS: asumme asuntolassa. Minulla on yhteinen huone australialaisen tyton kanssa. Meilla on oma suihku ja wc, joten ei mitaan valittamista.

KOIRAT: ovat aivan ihania. Useimmat operoimamme koirat ovat jonkun omistamia ja siten ihan kesyja. Voisimpa tuoda muutaman matkalaukussa Suomeen. 

Reissu on ollut tahan mennessa todella mukava ja antoisa. En ole ainakaan viela tullut kipeaksi, vaikka sita pelkasinkin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin loppuun asti!

Terveisin
Dr. Tanja from India :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti