perjantai 15. helmikuuta 2013

Belgia

Matkustelu jatkuu. Nyt on vuorossa Belgia ja paikallinen yliopistollinen eläinsairaala. Onnistuin saamaan vaihtopaikan tänne, koska muita hakijoita ei ollut. Vaihto on järjestetty Helsingin yliopiston ja Gentin yliopiston välillä olevan Erasmus-ohjelman kautta. Saavuin Gentiin viime lauantaina. Lento sujui suunnitelmien mukaan ja Brysselistä matkustin Gentiin junalla. Vastassa oli toinen suomalainen vaihto-opiskelija, joka on vaihdossa hevossairaalan puolella. Matkan alkua varjosti huoli Fannista, koska Fannilla alkoi matkustuspäivänä oksentelu. Se onneksi rauhoittui tukihoidolla ja nyt on kaikki sen suhteen hyvin. Kissoja on tietysti kova ikävä täällä vierailla mailla.

Asun Gentin keskustassa opiskelija-asuntolassa tilavassa huoneessa, jossa on oma jääkaappi, suihku ja wc. Keittiö jaetaan muiden samassa kerroksessa asuvien kanssa. Ainakin toistaiseksi asuntolassa on ollut rauhallista öisin, mutta saa nähdä, miten meno yltyy tänä iltana.

Koulussa on ollut leppoisaa ja mukavaa. Ensimmäisen viikon olin sydäntaudeilla, jossa pääsääntöisesti oli potilaita vain aamupäivisin ja pääsimme kotiin yleensä jo klo 13 aikaan. Opettaja puhui hyvää englantia. Yritän opiskella perussanastoa hollanniksi, jotta pystyisin seuraamaan edes vähän potilastietoja ja omistajien puhetta.

Matka on siis alkanut huomattavasti paremmissa merkeissä kuin Kanadan reissu. Toivottavasti sama jatkuu vastaisuudessakin... :)

1 kommentti: