lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tilannekatsaus

5 viikkoa Belgiassa takana ja monenlaista on mahtunut viikkojen varrelle.

Ensinnäkin koulusta: minulla vaihtuu viikoittain klinikka ja samalla joka viikko klinikalla on eri opiskelijat. Tämä on sinänsä harmillista, sillä kehenkään ei ehdi tutustua kunnolla. Onneksi olen tutustunut muihin vaihto-opiskelijoihin ja he ovat todella mukavia. Belgialaiset eläinlääkisopiskelijat ovat kovilla, sillä heillä on aamupäivisin klinikkatyöskentelyä ja toisinaan myös iltapäivisin. Tämän lisäksi heillä on klinikkaopetuksen kanssa yhtä aikaa luentoja, pakollisia harjoituksia ja lopputentit ovat myöskin tulossa. Heidän tulisi lisäksi tehdä lopputyö jostakin haastavasta potilaasta. Opiskelijat joutuvat kestämään paljon painetta jo opintojen alusta lähtien. Koulutussysteemi eroaa huomattavasti suomalaisesta. Suomessa eläinlääkikseen valitaan opiskelijat valintakokeen perusteella. Täällä puolestaan kaikki halukkaa pääsevät sisään ja ensimmäisen vuoden kuluessa noin 2/3 opiskelijoista tiputetaan vaikeiden tenttien avulla pois pelistä. Opiskelijat joutuvat siten kilpailemaan tosissaan toisiaan vastaan. Lisäksi Belgiassa on eläinlääkäreitä liikaa, joten he joutuvat todella myös kilpailemaan työpaikoista.

Koulussa on ollut mukavaa ja olen nähnyt paljon erilaisia potilaita. Koska en osallistu luennoille, iltapäivisin minulla on ollut usein vapaata ja olenkin yrittänyt tehdä lopputyötäni täällä.

Kävimme toisen suomalaisen vaihtarin kanssa yhtenä viikonloppuna Amsterdamissa, mikä oli erittäin mukava kaupunki. Valitettavasti kyseisenä viikonloppuna oli erittäin kylmä. Amsterdamiin täytyy kyllä päästä uudelleen, kun säät hieman lämpenevät. :)

Tällä viikolla Keski-Eurooppaa vaivasi kova lumimyrsky ja saimme oman osamme siitä täällä Gentissä. Lunta tuli noin 10cm ja liikenne oli kaaoksessa. Ihmiset ovat toivottomia ajajia lumisilla kaduilla ja veikkaan, että muutamasta autosta paloi kytkin tuon päivän aikana. Linja-autot olivat myöhässä ja potilaat eivät päässeet perille vastaanotolle. Nyt onneksi lumet ovat sulaneet ja ensi viikolla pääsen taas kouluun pyörällä.

Pääsiäisenä tulen käymään Suomessa! :)

2 kommenttia:

  1. Ei valintakokeita? Mitä työtuntien ja rahan tuhlausta! En käsitä...

    VastaaPoista
  2. En mäkään käsitä. Ensimmäisenä vuotena opiskelijoita on n. 600, joista karsitaan vaikeiden kokeiden avulla 2/3 pois. Kaikilla on mahdollisuus yrittää, mutta Suomessakin kaikilla on mahdollista osallistua valintakokeisiin. Toisaalta täällä valmistutaan eläinlääkäreiksi 24-vuotiaina, koska lähes kaikki tulee suoraan lukiosta ja lukiosta pääsee pois, kun on 18v.

    VastaaPoista